İddialı hedef dediğim de işte bu: Türkiye’ye senede, bu manzara içinde, elli milyar dolar doğrudan yabancı sermaye yatırımı çekebilmek.
Ekonomileri kırılgan görülen ülkelerin paraları dolar karşısında yüzde 11,6 değer kaybederken, TL'deki değer kaybı yüzde 41,6 oldu.
Moody's, Türkiye ekonomisinin 2019'da yüzde 2 daralmasını beklediğini açıklarken, Fitch de 2018 ve 2019 için büyüme beklentilerini aşağı çekti.
Prof. Dr. Korkut Boratav, 'Albayrak, eylül başında Londra’da büyük finans şirketlerinin yöneticileri tarafından eğitildi ve IMF’siz bir IMF programı kararlaştırıldı' dedi.
Prof. Dr. Gürsel, 'Adını ne koyarsanız koyun Türkiye ekonomisinin içine düştüğü şiddetli türbülans ne kadar sürecek ve ne kadar hasar verecek' diye sordu.
IMF, Türkiye ekonomisi için 2018 büyüme öngörüsünü, temmuzda açıkladığı yüzde 4.2 düzeyinden yüzde 3.5 düzeyine indirdi.
CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, 'Bu krizin bir ayağı üretimin yerini rantçı anlayışın almış olmasından kaynaklanan gelir sıkışıklığıdır' dedi.
Propaganda, gazeteciliği/haberciliği zehirliyor. Yalanla Gerçek bin yıldır kapışıyor. Neyse ki sonunda hep gerçek kazandı, kazanacak da...
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin büyüme tahminini düşürdü.
Ekonomi profesörü Kristin Forbes, Türkiye ekonomisini değerlendirdi.
Prof. Daron Acemoğlu, Türkiye’deki ekonomik gelişmeleri değerlendirdi, kolay bir çözüm yolunun olmadığını söyledi.
Reel sektörün iç ve dış borçları 2 trilyon 406 milyar liraya ulaştı. Reel sektörün sadece bankalara olan kredi borcu ise 1 trilyon 849.1 milyar lirayı buluyor.
Ankara Sanayi Odası Başkanı Özdebir, "Türkiye ekonomisi öyle bir hale geldi ki işletmelerimizden çoğu Türk Ticaret Kanunu’na göre batık durumda" dedi.
IMF Araştırma Departmanı Direktörü Ferretti, Türkiye ekonomisinde aşırı ısınma işaretleri gözlemlediklerini belirtti, "Türkiye'de cari açık genişledi, enflasyon yükseldi" dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın piyasa dostu açıklamaları yatırımcıyı tatmin etmedi. Yabancılar Türkiye ekonomisine güvenebilmek için somut adımlar bekliyor.
Türkiye ekonomisi 2018 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7.4 büyüdü. Erdoğan, Türkiye'nin büyümede 'OECD ülkeleri arasında birinci' olduğunu söyledi.
Nobel Ödüllü ekonomist Krugman, Türkiye ekonomisi için 'serbest düşüşte' ifadesini kullandı.
Moody's, bugünkü değerlendirmesinde Türk Lirası'nda geçen hafta görülen düşüşün Türkiye'nin kredi notu açısından negatif olduğunu belirtti.
Wall Street Journal'daki bir makalede Türkiye ekonomisinin aşırı ısındığı, doların daha da artmasıyla Türkiye’nin zor durumda kalacağı belirtildi.
Reuters, son dönemde gelişen ülke para birimleri arasında en kötü performansı sergileyen TL'den yola çıkarak Türkiye ekonomisindeki sıkıntıları sıraladı.
TÜSİAD Başkanı Bilecik, ekonomi de alarm çanların çaldığına dikkat çekerken, Türkiye’nin en büyük probleminin enflasyon olduğunu söyledi.
Erdoğan, Türkiye'nin 2017'de yüzde 7'nin üzerinde büyüyeceğini öngördü, "Yıl sonu itibarı ile yine büyümede dünyada ya 1 oluruz, ya 2, ya 3" dedi.
BETAM Direktörü Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, 2018'in düşük büyümeli bir yıl olacağını, bunun da işsizliğin tekrar artışa geçmesine neden olacağını söyledi.
Dünyadaki en büyük dört denetim firmasından biri olan KPMG Türkiye raporunda, 'sinyaller kritik' denildi.
İktisatçı Mahfi Eğilmez, blog sitesinde OVP tahminleri ve IMF’nin Türkiye ekonomisi tahminlerini karşılaştırmalı olarak değerlendirdi.
15 Temmuz sonrası geçen bir yılda Türkiye yabancı yatırımcı açısından ciddi bir imaj kaybı yaşarken, uzmanlar, son dönemde Türkiye'nin yeniden "cazip" hale gelmeye başladığını belirtiyor.
Türkiye ekonomisi 2017 yılının ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüme kaydetti. Özellikle ihracattaki yüzde 10,6 oranındaki büyüme dikkat çekti.
TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye ekonomisi, 2017 yılının ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüdü.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.