12 yaşındaki N.Ç.’yi hatırlıyor musunuz?

“Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü ve bir yüzbaşının da aralarında bulunduğu 28 kişinin Mardin’de 2002 yılında, yedi ay boyunca sürekli tecavüz ettiği 12 yaşındaki N.Ç.’yi hatırlıyor musunuz?

“Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü ve bir yüzbaşının da aralarında bulunduğu 28 kişinin Mardin’de 2002 yılında, yedi ay boyunca sürekli tecavüz ettiği 12 yaşındaki N.Ç.’yi hatırlıyor musunuz?

Olayın ortaya çıkmasıyla N.Ç.’yi pazarladığı öne sürülen iki kadın ve 25 erkek tutuklanmıştı.

Davanın ilk duruşması 24 Şubat 2003 yılında yapıldı.”

***

“Aynı yılın altıncı ayından sonra davada hiç tutuklu kalmamıştı... Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi ise ancak sekiz yıl sonra, Şubat 2011’de karar verdi.

13 sanığı, ‘15 yaşından küçük çocuğun ırzına geçtikleri’ gerekçesiyle alt sınırdan beş yıl hapisle cezalandıran mahkeme, altıda bir oranında iyi hal indirimi yaparak, cezayı dört yıl iki ay olarak belirledi.

Bu cezayı ‘suçun birden fazla kere işlenmesi nedeniyle altıda bir oranında artıran’ mahkeme, bu sanıklara da takdir indirimi uyguladı ve nihai cezayı dört yıl 10 ay olarak takdir etti.

18 yaşından küçük bir sanığa da üç yıl iki ay ceza verildi.

Bir sanık ise eyleminin teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle sadece bir yıl dört ay hapse mahkûm edildi.

Böylece, cezalarda en alt sınır uygulanmış oldu.”

***

“Mahkeme, sanıkları en alt sınırdan cezalandırma gerekçesi olarak da ‘küçük kızın her şeyin farkında oluşunu’ gösterdi...

Peki, dönemin Kızıltepe Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü’nden, Mardin’de görevli yüzbaşıya, Kızıltepe Mehmetçik İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı’ndan Yeni Mahalle Muhtarı’na bütün o ‘tecavüzcüler’ ‘her şeyin farkında’ değil miydi?

Kısacası...

Bu coğrafyada 12 yaşındaki küçücük bir kız çocuğu ‘her şeyin farkında’ ise kentin tüm önde gelenleri onun ırzına geçebilirdi...’’

***

“Üstelik tecavüz sanıklarına Adli Tıp’tan da destek gelmişti...

Zaten mahkeme de kararında, İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulu’nun, N.Ç. ile ilgili raporuna da yer veriyordu.

Raporda, kız çocuğunun, ‘olayın ahlaki kötülüğünün farkında olduğu’ yazılıydı.

Mahkeme, kararını bu rapor üzerine kurmuştu:

‘N.Ç.’nin mağduresi olduğu olayların ahlaki kötülüğünün farkında olduğu, bu olaylara ruhsal yönden karşı koymaya muktedir olduğu halde kendi iradesiyle para kazanmak amacıyla sanıklar T. ve E. ile irtibata geçtiği veya bunlarla irtibata geçen diğer sanıklarla ilişkiye girdiği anlaşılmaktadır.

Adli Tıp’ın tespitine göre, mağdurenin olay tarihindeki gerçek yaşı 15’tir. Sanıkların maddi veya manevi bir cebir kullandıklarına dair unsurun bulunmaması, mağdurenin yaşının da kanunun suç olarak kabul ettiği 15 sınırında olması nedeniyle, sanık T. ve E. dışındaki sanıklar için cezaların alt sınırdan tayin edilmesi gerektiği kanısına ulaşılmıştır.’”

***

“Avukatlar kararı anında temyiz ettiler...

Geçen gün, Yargıtay Başsavcılığı’nın 12 yaşındaki kız çocuğu için yerel mahkemenin ‘küçük kızın her şeyin farkında olduğu ve sanıkların en alt sınırdan cezalandırılması’ talebine destek verdiğini okudum.

Dosyayı inceleyen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 14. Ceza Dairesi’ne gönderdiği yazıda yerel mahkemenin kararının onanması yönünde fikir bildirmekteydi...

Şimdi, Yargıtay 14. Ceza Dairesi’nin alacağı karar merakla bekleniyor...

Daire, Başsavcılığın mütalaasına uyar ise ‘12 yaşındaki küçücük bir kız çocuğu her şeyin farkında ise kentin tüm önde gelenleri onun ırzına geçebilir’ anlayışı içtihat haline gelecek…”

***

“Günlerdir manşetten verilen bıçaklanmış kanlı çıplak bedeni konuşuyoruz...

Yukarıdaki hikâye ise utançla isyan etmemizi bekleyen tecavüzcü oligarşik düzenin bıçakladığı kanlı çıplak kız bedenlerini sergiliyor...”

***

“Kız çocuklarının ırzına geçme içtihadı” başlıklı bu yazıyı 11 Şubat 2011’de yazdım…

N.Ç olayını tarihler yazmasa da vicdanlar unutmadı…

2002 yılından bu yana 20 yıl geçti…

Bu kez de “tecavüzcü oligarşik düzen” 6 yaşında bir bebeciğin yaşamını bıçakladı…

Utanç verici skandal kamuoyuna yansıyınca algı ve kandırmaca senaryolarıyla süreci atlatma peşindeler…

***

N.Ç olayının hukuksal sürecinin fikri takibine gelince:

“Yargıtay 14. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin ‘N.Ç'nin sanıklarla rızasıyla birlikte olduğu’ yönündeki kararını onadı.”

AİHM ise 9.2.2021 tarihli muhteşem kararı ile yargısal süreçteki yüz kızartıcı ihmalleri teker teker sayarak Türkiye’yi mahkûm etti.

***

2002’de 12 yaşındaki kız çocuğuna… 2022’de de 6 yaşındaki bir bebeciğe saldırıyorlar…

Yirmi yılda çocuklarımızı kurtaracak hiçbir şey yapmamışız…

Çocuklarımızı ve bebeklerimizi parçalamaya devam ediyor canavarlar…


Mehmet Altan: İlk imzası 15 yaşında yayınlandı.20 yıl Sabah,6 yılda Star gazetelerinde baş yazarlık ve yazarlık, televizyon programcılığı ve yorumculuk yaptı. 30 yıl boyunca İstanbul Üniversitesi'nde hocalık yaptı.1993 yılından beri profesör. Yayınlanmış 40 civarında kitabı var.15 Temmuz sonrası Anayasa'nın 19.,26. ve 28. maddeleri yok sayılarak tutuklandı.21 ay cezaevinde kaldı. AYM,AİHM ve Yargıtay kararları ile hak ihlaline uğradığı saptandı. 29 Ekim 2016 tarihinden beri KHK'lı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Altan Arşivi