Fenerbahçe başkentte erken bitirdi

Fenerbahçe Ankaragücü’nü deplasmanda 3-0 yenerek yoluna devam etti. Futbolu doyurucu gözükmese de Sarı Lacivertliler yoğun ayı kayıpsız sürdürüyorlar.

8 maçlık zorlu ekim maratonunun yarısını 3 galibiyet 1 beraberlikle geçerken hem Avrupa Ligi grubundan çıkmayı garantileyen, hem de ligde ‘gizli lider’ konumuna gelen Fenerbahçe’de Ankaragücü maçı öncesinde de beklentiler yüksekti…

Göreve geldiğinden beri Başkan Ali Koç en keyifli günlerini yaşıyor. Basketbol takımları, Kadın Futbol takımı derken branşlar yollarına tam gaz devam ediyorlar. Ama kuşkusuz erkek futbol takımın işin lokomotifi!

Jorge Jesus Fenerbahçe’de çok farklı bir konuma hızla gidiyor. Şimdiden söyleyelim, sık da tekrar edeceğiz anlaşılan: Tek yıllık sözleşmesi kısa sürede gündeme gelecektir.

Fenerbahçeli Jesus’u kolay kolay bırakmayacaktır!

Portekizli teknik adam da Fenerbahçe karakterini hızla benimsiyor. Benimsedikçe heyecanı ve isteği artıyor. Çoşkuya o da kendini kaptırmış durumda. Larnaca maçı sonrası deplasmana gelen taraftarlara formalarını atmaları için oyuncularını uyarması bile camianın heyecanını ayrı boyutta arttırıyor.

Başkentte Fenerbahçe Batshuayi ile golü erken bulunca maça da rahat başladı. Ardından İrfancan’ın üzerine vuruşunda Gökhan jestte bulununca fark ikiye çıktı, Fenerbahçe daha da rahatladı.

Fenerbahçe belki dün akşam çok iyi oynamadı. Ancak başta da belirttiğimiz gibi, ayın 5. maçını oynadı. Dönem iyi futbol kadar puan dönemi de… Bu dönemde kayıpsız gidilen her hafta, takımı yarışlara daha da iyi bağlayacaktır.

Bu açıdan Fenerbahçe dün akşam önemli 3 puanı daha haneye yazdı…

Kim kötüydü, neden futbol vasattı… Jesus gibi kurt bir teknik adam bunların tespitini yapar, önlemini alır. En azından bunu hissettiriyor…

Kimine göre Fenerbahçe kalecisi değil, kimine göre Fenerbahçe kalecisiz oynuyor… Hafızası zayıf isimlerin şuursuzca eleştirdikleri Altay dün geceyi gol yemeden kapadı. İlk yarıda Jese’nin pozisyonunu engelledi, Lincoln’un kendi kalesine vuruşunda başarılıydı. 2. devrede Beridze’nin net golünü engelledi. Ve genel olarak da iyiydi… Bu konuyu her maç yazar oldum ama bu kadar anlamsız yargılama tuhaf geliyor. Neyse ki Altay kimseyi takmadan işine bakıyor…

Rossi’nin perdeyi kapayıp 3-0’la biten maç Fenerbahçe’nin yürüyüşünün yeni adımı oldu… Uzun aradan sonra 5-6 günlük dinlenme fırsatıyla çıkılacak Başakşehir maçı, sezon bazında önemli sınavlardan biri olacak… Keyifli bir maç bizleri bekliyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Deniz Derinsu Arşivi