İsrail’e de mi boykot…

Rıza Çalımbay gibi tecrübesi yüksek bir teknik adamın galibiyeti koruyamaması ve İsraillilerin ‘uyku’ moduna geçirdiği maçı canlandıramaması kendi adına eksi yazdı.

Başakşehir’in içinde bulunduğu gruptan ötürü Türkiye için fazla puan umudu taşımadığını önceden belirtmiştik.

Türk milli takımı ve Sivasspor bu sezon itibarıyla Türkiye’ye puan katkısında bulunabilecek 2 takım kaldı.

Sivasspor ilk maçta grubun önemli favorisi Villarreal’e kaybetmişti ama futbol anlayışı, iştahı kalan maçlar adına olumluydu.

Sivasspor ve Maccabi Tel Aviv görüntü itibarıyla 2 denk takım. Her ikisi de korkusuz anlayışla sahaya çıkınca Sivasspor’un bir tempolu Avrupa sınavına daha şahit olduk.

İlk yarı gol çıkmadı ancak her 2 takım da gol pozisyonu açısından zengindiler.

Sivasspor Yattabare – Gradel – Kayode üçlüsüyle hücum anlayışında oldukça etkin olabiliyorlar. Nitekim yine bu üçlünün bir organizasyonu sonrası Kayode Yiğidolar’ı 55’de öne geçirdi. 

Evsahibi adına önemli bir avantajdı. Ancak Türk takımlarının zaman zaman eline geçen fırsatı geri çevirmek gibi bir huyu olabiliyor. Penaltıyla gelen kırmızı kart ve beraberlik golü derken Peretz’in de golü gelince Türkiye adına Sivasspor’un umut yolculuğu sekteye uğrayıverdi. 

Skorun 2-1’e gelmesinin ardından kalan 15 dakikalık sürede Sivasspor skora etki edemedi. 
Rıza Çalımbay gibi tecrübesi yüksek bir teknik adamın galibiyeti koruyamaması ve İsraillilerin ‘uyku’ moduna geçirdiği maçı canlandıramaması kendi adına eksi yazdı.

Fransız mallarına boykot çağrısının ardından bir Fransız ekibinden gelebilecek puan veya puanları Başakşehir bir gece önce almamıştı. Keza Türkiye’de yıllardır İsrail ürünlerine de boykot uygulandığı iddiası hep vardı. Bu kez Sivasspor da bir İsrail ekibinden gelebilecek puanları adeta elinin tersiyle itti. 

Maccabi Tel Aviv ise dönem dönem eşleştiği Türk takımlarına karşı evinde veya dış sahada ilk galibiyetini Sivas’ta kazanmayı başardı. 

Grupta Sivasspor’un oynayacağı 6 maç vardı. İkide sıfırla başlandı. Villarreal’in Qarabağ’ı deplasmanda 2-1 yenmesi ve Karabağ’ın puansız kalması kısmen bir avantaj olarak düşünülebilir. Kalan 4 maçta herşeyin olabileceği de bir gerçek. Ancak dün akşamki skorla Sivasspor’un çok önemli bir avantajı kullanamadığı tartışılmaz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi