Yazın ortasında soğuk duş!

Fenerbahçe Konyaspor karşısında beklemediği bir yenilgi aldı. Sarı Lacivertlilerde 1-0 biten maça imzayı kırmızı kart gören, son haftaların golcüsü Valencia attı…

Konya’daki İslam Oyunları sonrası rezil olan saha nedeniyle Eskişehir’e alınan karşılaşma evsahibine kuşkusuz anlamsız bir deplasman oldu.

Fenerbahçe taraftarı da İstanbul’dan akın edilecek keyifli bir şehirde keyifli bir deplasman şansı yakaladı…

Onbiri merakla beklenen Fenerbahçe’de artık bir merak konusu da maç içerisinde teknik direktör Jesus’un hangi hamle ve değişikliklerde bulunacağı…

Sahaya bakıldığında ise Jesus’un yine elindeki  en formda isimlere yer verdiği gözlendi.

Portekizli teknik adam, tartışması zor onbirler kuruyor. Müdahaleleri genelde beğeniliyor.

Böyle olunca da Başkan Ali Koç, başkanlık sürecinin en rahat dönemini yaşıyordu bu ma kadar…

Kendisine ‘Al büyük bir hoca, rahat et’ mesajı verilmişti. Bu sürece kadar seçtiği hocalar hep tartışmaya, eleştiriye açık isimlerdi. Fatura da hep başkana kesilmişti doğal olarak. Şimdi sezona rahat girdi, işler yolunda başladı. Jesus veya onun gibi bir isim zamanında seçilseydi, belki de bu kadar zor günler yaşamayacaktı.

Hele de bir de transferin son günlerinde istenen golcü ve ihtiyacı giderek hissedilen stoper de alınırsa… O zaman Başkan Koç kenara çekilip iyice rahat edebilir…

Bu hesapları kenara koyup maça geçtik. Artık alışılmaya başlanan ‘Jesus Fenerbahçesi’ tam olmasa da oyunun kontrolünü elinde tutar gözüküyordu. Bu sistemle, ilerleyen bölümde Jesus’un hamleleriyle Fenerbahçeliler umutlu bekleyişteydi ki bir garip kırmızı kart çıktı ortaya.

Kart ağır gözüktü, doğrudur. Ancak Valencia’nın rakibinin dolduruşuna böyle bir tepki vermesini profesyonellikle bağdaştırmak zor. O tekmeyi sallaması takımın dengesini bir anda kaçırdı. Halbuki itme sonrası Valencia kendini yere atsa belki ona da kızılırdı ama en azından takımı 10 kişi kalmazdı.

Jesus’ta Fenerbahçelilerin sevdiği bir çılgınlık var. Valencia atıldıktan sonra Lemos - Serdar Dursun değişikliği bu sevilen çılgınlığın bir göstergesi oldu!

Eksik Fenerbahçe doğal olarak oyundaki etkisini kısmen yitirdi. Derken Konyaspor da 10 kişi kalınca Fenerbahçe için şans doğdu. Ama Konyaspor öne geçen taraf oldu…

Artık gözler Jesus’un hamlelerine çevrildi… Bir de elbette sahadaki isimlere…

Merakla beklenen Pedro’dan ilk maçında bir şey beklemek ne kadar doğru bilinmez. Ama yenik durumdaki Fenerbahçe’de doğal olarak tecrübeli isimlere gözlere çevrildi. Özellikle tecrübeleri doğrultusunda İrfancan ve Mert Hakan umut bağlanan isimler oldu ama bu 2 isim düş kırıklığı oldular!

Özellikle İrfancan’ın Ferdi’ye anlamsız isyanı Sarı Lacivertliler adına oldukça sevimsiz bir tabloydu!

Bu maça kadar sezon için ‘Banko Şampiyon’ olarak konuşulan Fenerbahçe, sezonun ilk yenilgisiyle tanıştı…

Transfer dönemi bitmeden yaşanan bu kayıp, santrafor - stoper eksikliğini göstermek açısından anlamlı oldu…

Bir de… Jesus gibi bir ismin işine karışmak zor ama Arda da bu kadar da kısıtlı yararlanılacak bir isim olmamalı!

10’a 10’da Arda, örneğin bir Mert Hakan’dan daha faydalı olmaz mıydı acaba…

Jesus bu maç itibarıyla yeni bir ortam yaşayacaktır Fenerbahçe’de…

Ama Fenerbahçe, Fenerbahçeli sakin olmalı! Unutulmamalı ki ligi sürklase edecek bir kadrosu yok Sarı Lacivertlilerin. Aynı zamanda enseyi de karartmamak lazım..

Herkes sakin olursa bu tür kayıpların telafisi rahatlıkla olur…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi