Erkan Baş: Can'ın özgürlüğünü gasp etmeye devam ediyorlar

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "Türkiye'nin gözü önünde bir suç işlemeye, Can'ın milletvekilliği görevini ve özgürlüğünü gasp etmeye devam ediyorlar" dedi, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

ADANA - Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay ve Gezi tutuklularının cezalarının Yargıtay tarafından onanmasının ardından başlattığı Özgürlük Yürüyüşü'nün 12. günü tamamladı.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Hatay Milletvekili Can Atalay ve Gezi tutukluları için başlattığı Özgürlük Yürüyüşü’nün 12’inci gününe Mersin’in Çamalan Köyü’nden başladı. “Doğanın talanına karşı” temalı yürüyüşe Yeşiller Partisi Kurucu Eş Sözcüsü Koray Doğan Urbarlı ve sivil toplum kuruluşları eşlik etti. Yürüyüş Gülek’ten Adana'nın Pozantı İlçesi Akçatekir Mahallesinde sona erdi.

'PESPAYE BİR GEREKÇEYLE ERTELENDİ'

Erkan Baş gün sonunda yaptığı açıklamada, Hatay Milletvekilleri Can Atalay'ın Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı hak ihlali başvurusunun görüşülmesi Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'nun bir üyesinin dosyaya hazırlanmaması gibi pespaye bir gerekçeyle ileri bir tarihe ertelendiğini söyledi.

Türkiye'nin gözü önünde bir suç işlemeye, Can'ın milletvekilliği görevini ve özgürlüğünü gasp etmeye devam ettiklerini belirten Baş, şunları söyledi:

"Özgürlük Yürüyüşü'müzün on ikinci günü. Akçateki mevkinde tamamladık. Bugün Hatay Milletvekilimiz Can Atalay'ın Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı hak ihlali başvurusunun görüşülmesi Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'nun bir üyesinin dosyaya hazırlanmaması gibi pespaye bir gerekçeyle ileri bir tarihe ertelendi. Yargıtay'ın Gezi davası kararlarını onamasının ardından Adalet Bakanı sıfatı taşıyan zatın birlikte Anayasa Mahkemesi'nin kararına müdahale etmek istediklerinin zaten farkındaydık. Ancak tüm Türkiye'nin gözü önünde bir suç işlemeye, canın milletvekilliği görevini ve özgürlüğünü gasp etmeye devam ediyorlar. Biz Türkiye İş olarak bu baskıya asla ama asla boyun eğmeyeceğimizi Can Atalay'ı ve Türkiye'yi özgürlüğe kavuşturana kadar kararlı adımlarla yürümeye devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz."

Sarayın koskoca bir ülkenin yargı sistemini, patronların tarikatların, din tüccarların eline oyuncak yaptığını bir kez daha kanıtladığını vurgulayan Baş, şöyle devam etti:

"Bunu görmemiz için illa söylemeleri gerekmiyor. Çorlu'nun Soma'nın, Ermenek'in, Hendek'in, Aladağ'ın failleri arasında bunların hepsi var. Patronu var üst düzey yetkilisi var. Tarikatçısı var. Devlet görevlisi var. Var da var. Hepsi ellerini kollarını sallaya sallaya gezecekler. Mağdur ailelerin avukatı Can Atalay'ı ise içeride tutmaya devam edecekler. Böyle bir yağma yok. Bakın açık konuşmalarına gerek yok. Biz verdikleri mesajı gayet açık biçimde anlıyoruz. Biz bu ülkedeki emekçilerin, kadınların, çocukların canlarını adeta satıyoruz. O canları savunmaya cüret ederseniz de sizi bir güzel zindana tıkıyoruz bunu söylüyorlar. Can, o cüreti her zaman gösterecek. Biz o cüreti her zaman göstereceğiz. Türkiye İşçi Partisi, o cüreti her zaman gösterecek. Ellerinden geleni ardına koymasınlar. Ama bilsinler bizim de elimizden geleni ardımızda bırakmayacağımızı mutlaka."

Erkan Baş sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugünden itibaren yürüyüşümüzü daha da kararlı biçimde sürdürmeye. Seksen beş milyon yurttaşın özgürlüğünü ipotek eden bu zalimlere korku salmaya devam edeceğiz. Adalete, özgürlüğe, eşi yürüyoruz demiştik. Kararlıyız demiştik. Bu kalleşçe adımlarla bizim bir adım geri atacağımızı düşünüyorlarsa buna yalnızca acırız. Saray iktidarı acınacak haldedir. Bizim kararlılığımızı daha da yükselten, halkın sinir uçlarıyla oynayan iktidara geçmiş olsun diyorum. Bu zulmünüz er geç hepinizi bulacak. Biz hep birlikte olduğumuzda bizden ne kadar korktuklarını biliyoruz. Bu çağrım bu ülkede emeğiyle, alın teriyle geçinen herkesedir. Gelin bu yolu hep birlikte yürüyelim. Baskılara Başımızı eğmeden özgürlüklerimizi bir bir kazanalım. Mutlaka kazanacağız." (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar