Özgür Özel'den Teleferik faciasında tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Kocagöz hakkında açıklama: Karar hukuki değil siyasidir

Özgür Özel'den Teleferik faciasında tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Kocagöz hakkında açıklama: Karar hukuki değil siyasidir
CHP lideri Özel, Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması kararına tepki gösterdi. Özel, "Soma'dan İliç'e hiçbirinde kamu görevlilerinin soruşturulmadığı gerçeği ortada iken bu karar hukuki değil siyasidir" dedi.

Artı Gerçek - Antalya'daki teleferik faciasına ilişkin 14 şüpheliden aralarında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de olduğu 5 kişi tutuklandı, 8'i için adli kontrol kararı verildi ve bir kişi serbest bırakıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel kararın ardından açıklma yaparak "Soma'dan İliç'e hiçbirinde kamu görevlilerinin soruşturulmadığı gerçeği ortada iken bu karar hukuki değil siyasidir" dedi.

Faciada dahli olan kimsenin gözünün yaşına bakılmaması gerektiğini belirten Özel, "Sırf partilimiz diye başkanımızı günah keçisi ilan edemezsiniz" ifadelerini kullandı.

Özel'in açıklaması şöyle:

"Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanımız Mesut Kocagöz hakkında verilen tutuklama kararını ve hukuki süreci yakından takip ediyoruz.

Ancak Soma'dan İliç'e hiçbirinde kamu görevlilerinin soruşturulmadığı gerçeği ortada iken bu karar hukuki değil siyasidir.

Kuşkusuz kazada dahli olan kim varsa kimsenin gözyaşına bakılmamalıdır. Bu kırmızı çizgimizdir.

Bu hassasiyetle teleferik kazasındaki adli soruşturmayı yakından takip etmeyi sürdüreceğiz ama sırf partilimiz diye başkanımızı günah keçisi ilan edemezsiniz."

AYTEKİN: ADINDA ADALET OLAN PARTİ HUKUK GARABETİNE İMZA ATTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, "Soma'da, Ermenek'te maden ocakları katliamlarında, İliç'te siyasi sorumlular tutuklanmadı. Ancak Kepez'de belediye başkanı CHP'li diye tutuklama kararı verildi. Ve Mesut Kocagöz, istifa etmesinin ardından 3 kez teleferik denetlenmesine rağmen, siyasi sebeplerle tutuklandı. Adında adalet olan parti hukuk garabetine imza attı" açıklamasını yaptı.

Aytekin, X hesabından yaptığı açıklamayla Kocagöz'ün tutukanmasına tepki gösterdi. Aytekin'in yaptığı paylaşım şöyle:

"Hep söyledik, Türkiye'de iki TCK var: biri Türk Ceza Kanunu diğeri Türkiye Cumhuriyeti Karayolları. Bu ikisi birbiriyle ne kadar alakalıysa Adalet ve Kalkınmanın da AKP ile alakası o kadar. 50 bin insanımız depremde hayatını kaybetti. İmar affı çıkarıp binaları affeden, çürük kaçak yapıyı meşrulaştıran bir siyasi tutuklanmadı. Çadır satan Kızılaycılar tutuklanmadı. Çorlu tren katliamında, KYK asansörleri cinayetlerinde, Soma'da, Ermenek'te maden ocakları katliamlarında, İliç'te siyasi sorumlular tutuklanmadı. Ancak Kepez'de belediye başkanı CHP'Lİ diye tutuklama kararı verildi. Ve Mesut Kocagöz, istifa etmesinin ardından 3 kez teleferik denetlenmesine rağmen, siyasi sebeplerle tutuklandı. Adında adalet olan parti hukuk garabetine imza attı."

BÖCEK: BENZER OLAYLARDA BU HUKUKİ YAKLAŞIMIN UYGULANMAMIŞ OLMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, konuyla ilgili açıklamasında "Mesut Başkanımıza uygulanan hukuki yaklaşımın ve hızın ülkede bugüne kadar yaşanan tüm benzer konularda uygulanmamış olması da ayrıca düşündürücüdür" dedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Böcek, şu ifadeleri kullandı:

"Yaşanan olayın acısı üzerimizdeyken Mesut Kocagöz Başkanımız hakkında alınan karar, tüm toplum adına üzüntü vericidir. Hukukun ve yasaların üstünlüğüne her zaman inanan bireyler olarak mahkemenin adil bir tutum sergileyeceğinden hiç şüphemiz yok.

Mesut Başkanımıza uygulanan hukuki yaklaşımın ve hızın ülkede bugüne kadar yaşanan tüm benzer konularda uygulanmamış olması da ayrıca düşündürücüdür.

Hukuka karşı saygımız ve sorumluluğumuz nedeni ile konuyu en ince ayrıntısına kadar takip edeceğimizin bilinmesini isterim.

Saygılarımla."

NE OLMUŞTU?

Antalya’da, 2017 yılında hizmete giren Sarısu teleferik hattını tutan demir direklerden biri, 12 Nisan'da saat 17.28'de kırılarak kabinlerden birine çarptı. İçerisinde sekiz kişinin bulunduğu kabinin tabanı, çarpmanın etkisiyle kırıldı. Kabinde bulunan sekiz kişi, metrelerce yükseklikten yere düştü.

İhbarla olay yerine AFAD, polis, sağlık ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, 54 yaşındaki Memiş Enes Gümüş'ün öldüğü belirledi. Kazada yaralanan Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Akmaral Abdyldaeva, helikopterlerle bulundukları yerden alınarak, hastanelere götürüldü.

MAHSUR KALANLARIN TAMAMI 22,5 SAATTE KURTARILDI

Facianın ardından durdurulan teleferik hattı üzerindeki kabinlerde mahsur kalanların kurtarılması için çalışma başlatıldı. Bu amaçla yurdun birçok bölgesinden uzman ekipler kente yönlendirilirken; kurtarma çalışmalarına gece görüşlü helikopter de katıldı. AFAD, AKUT, UMKE, itfaiye ve çok sayıda arama-kurtarma ekibi, gece boyu çalışma yaptı. Kurtarma çalışmaları bazı noktalarda halatla yapıldı. AKUT, AFAD ve UMKE ekipleri, kabinlerin üzerine çıkarak içeridekileri halatlarla indirip, güvenli bölgeye aldı. Helikopterlerin ve 2 bin 202 kişilik ekibin aralıksız çabası sonrasında 22,5 saatin sonunda, kabinlerdeki 174 kişi tahliye edildi.

Faciaya ilişkin başlatılan adli soruşturma kapsamında, 13 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya'daki teleferik faciasına ilişkin 14 şüpheliden Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve dört kişinin tutuklandığını, 8'i için adli kontrol kararı verildiğini, bir kişinin serbest bırakıldığını bildirdi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar