İşte size bikaç yönetici, siyasetçi ve gazeteci örneği. Biz de bunlara karşı demokratik yollardan demokrasiyi ve barışı getirmeye çalışıyoruz.
Avrupa Sürgünler Meclisi’nin 13 Aralık 2019’da Nürnberg’te düzenlediği Sürgünler Sempozyumu’nda 'Avrupa’da sürgünlük tarihi' üzerine konuşma.
12 Eylül Cuntacıları tarafından idam edilen Erdal Eren ve arkadaşları Ankara'da mezarları başında anıldı.
Yahu dedim, CIA “uzmanlarınca” Slahi’ye yapılan uygulamalar, Ziverbey’le, Mamak, Metris, Diyarbakır’la aynı! Filistin askısından, yatağa zincirlemeye kadar.
El konan kitapların konulduğu Sultanahmet Adliyesinin bodrum katına indim. O upuzun binanın boydan boya giden bodrum katı, toplatılmış kitaplarla doluydu.
H. Selim Açan'ın anılarını yazdığı 'Sürüyor O Kavga' ismiyle yayınlanan kitabının ikinci cildi 12 Eylül’den günümüze uzanıyor.
Bir defa Menderes’i CHP değil, Milli Birlik Komitesi astırdı. İnönü’nün bu idamların olmaması için çaba harcadığı, bunun için idamların alelacele gerçekleştirildiği malum.
Söz yazarı, besteci, müzisyen, yazar Hüsnü Arkan: Her hukuk okuyan hukukçu olmuyor tabii... Burhan Kuzu da hukuk mezunu. Türkiye’nin herhangi bir hukuk sistemine sahip olduğunu düşünmüyorum
İstanbul büyükşehir belediye başkanı dünyada benzeri olmayan sarayda sandalyeden kırık ayak yüzünden düşürülüyor, bunu aşağılamak zannediyorlar, bu kadar 'Pespaye' durumdalar çünkü.
12 Eylül’ün üstünden 39 yıl geçmesine rağmen halen darbe mantığıyla yönetiliyoruz, halen insanlar gündüz gözüyle kaybediliyor, Ahmet Türk o gün de ‘teröristti’ bugün de ‘terörist’.
'1980 Darbesi’nin ürünlerinin, sonuçlarının ve fikirlerinin hala ve ne yazık ki devam ettiğini görüyoruz.'
Avrupa Sürgünler Meclisi 12 Eylül askeri darbesinin 39'uncu yılında 'Ülkeye dönüş hakkımızın önündeki engeller kaldırılmalı' dedi.
12 Eylül 1980, Kenan Evren'in baş mimarı olduğu askeri darbe, Türkiye’nin en kanlı ve karanlık dönemi olarak tarihe geçti.
İnsan Hakları Derneği ve Ankara 78’liler Girişimi 12 Eylül 1980 günü gerçekleşen askeri darbenin 39’uncu yıl dönümünde yazılı açıklama yaptı.
12 Eylül Askeri Darbesinin üzerinden 39 yıl geçmesine rağmen, çocukları gözaltına alınıp kaybedilen aileler, çocuklarının akıbetini sormaktan vazgeçmiyor.
Gazeteciliğe başladığımda altı bağlı çocuklar, devletin zirvelerine geldiler. Bazıları da gitti bile… Ben hâlâ aynı yerdeyim. Bu yazı da yürümüyor.
1973 Şili darbesinde Allende elde silah cuntacılara direnirken,1980 darbesinde bizimkiler ağızlarını dahi açmayıp Hamzaköy’de cuntacıların misafiri olmuşlardı.
Darbelerde olduğu gibi faşizme de bakış açımız bence aynı, çevrenizdekilerden bile duyduğunuz demokratikmiş gibi antidemokratik tümceleri anımsayın bikere.
Son dönemde herkesin ortak söylediği bişey var ya “Erdoğan bütün bakanlıklara dindarları doldurdu” diye, oysa bu olay, 1974 yılında kurulan CHP-MSP koalisyonu zamanında başlıyor.
Erdoğan’ın diğerlerinden farkı daha fazla savaşarak gidiyor olması ve kendisini projenin başına getirenlerin artık kendisinden ümidi kesmiş olmalarıdır.
'İmralı’ya dönük şu 'kapıyı aç-kapa' taktiğine son verilerek doğru-düzgün bir diyaloğa geçilmesi gerekiyor.'
Kürt siyaseti içinde, İHD'de çalışma bir baz oldu daha sonraları. İHD kökenli birçok belediye başkanı, milletvekili de çıktı. Hatta parti lideri… Hatta cumhurbaşkanlığı adayı…
Son yıllarda şu soruya muhatap oluyorum: '12 Mart ve 12 Eylül’ü yaşadın. Şu andaki durum daha mı iyi daha mı kötü?' Cevabım: 'Şu andaki çok daha kötü. OHAL sona erdi, dava bile açamıyoruz.'
Darbe siyasetinin önemli bir yanı daha vardır, o da hemen hemen her siyasi görüşün yada bireylerin kendi darbeleri vardır.
Kitap büyük oranda fay hattının doğusunda kalan Devrimci Yol’dan arkadaşlarımızla yapılmış kapsamlı söyleşiler içermektedir.
Kürt analarının Meclis içinden, cezaevi önlerine, meydanlara uzanan direnişi devam ederken… Tarih tekerrürden ibaret olmayacaksa bunu önleyecek olan direniş ruhudur.
12 Eylül döneminde Mamak Cezaevi'ndeki işkencelerin sorumlusu olan Albay Raci Tetik, işkence görenler tarafından protesto edildi.
12 Eylül'de yönettiği Mamak Askeri Cezeaevi’nde yapılan işkencelerin sorumlusu Albay Raci Tetik önceki gün ölmüştü.
12 Eylül döneminde yönettiği Mamak Cezaevi'nde tutuklulara yapılan işkencelerin sorumlusu Raci Tetik, 88 yaşında öldü.
Bugün açlık grevleri için sokağa dökülen anneler gibi az şey yaşamadı annelerimiz. Kolay büyümüyor çocuklar...
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.