Unutmayalım ki, hak ve özgürlüklerin gerçek güvencesi, demokratik hukuk devletine yaraşır bir hukuk nosyonunun yargı da dâhil tüm karar vericilerde içselleştirilmiş olmasından geçmektedir.
Ahmet Davutoğlu başörtüsüyle ilgili anayasal teminat talep ederken, 'Aileyi koruma' ve Alevilerle ilgili düzenlemelerin ayrı ayrı TBMM’ye getirilmesini savundu. Davutoğlu, Erdoğan'dan randevu da istedi.
Erdoğan başörtüsüyle ilgili olarak bugün gerçekleşecek Kabine toplantısına işaret etti ve "Anayasa teklifi değişikliğimizle bu temel hak özgürlüğünü anayasal güvence altına alma teklifimizi getireceğiz" dedi.
Kabine bugün AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Masada, başörtüsüyle ilgili anayasal düzenleme ve TOKİ'de ikinci aşama gündemleri yer alacak.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsü kanun teklifi hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelen açıklamalara yanıt verdi: "Ne pastan, ne golden, ne futboldan haberi yok. Ben Türkiye’yi barıştırmak istiyorum, o kavga ettirmek istiyor."
AKP’nin ‘başörtüsüne’ anayasal güvence için 5 maddede değişiklik planladığı öne sürülürken teklifin pazartesi günkü kabine toplantısında sunulacağı belirtildi.
İYİ Partili İbrahim Özkan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışını 'harakiri' diye niteledi. CHP'li Çetin Çapan, "Bunun adı 'politik fırsatçılıktır', kimden öğrendiniz bu işleri?" diye yanıt verdi.
Erdoğan, başörtüsüyle ilgili teklifte aile yapısına dair unsurların da yer alacağını söyleyerek, "LGBT’yle birlikte de bizim aile yapımızı dejenere etmenin gayreti içerisine girdiler. Öyleyse biz olması gereken ne ise onu yapacağız" dedi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, başörtüsüne dair kanun teklifinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Samimiyseniz gelin anayasaya koyalım' teklifini değerlendirdi: "Kendiyle çelişiyor, samimi değil."
Abdullah Gül, Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışına destek verdi. Gül, “Türkiye adına çok memnun olunacak olağanüstü bir gelişmedir. Böyle bir dönüşüme öncülük ettiği için de Kemal Beyi tebrik etmek gerekir” dedi.
CHP'nin gündeme getirdiği başörtüsü kanun teklifi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa değişikliğine işaret etmesinin üzerine, Adalet Bakanlığı'nın çalışmalara başladığı belirtildi.
CHP’nin TBMM’ye sunduğu 'başörtüsü' yasa teklifine ilişkin İYİ Parti kulislerinde 'doğru hamle' yorumu yapılıyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsü konusunda verdikleri kanun teklifi için Anayasa değişikliğini işaret eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Twitter'dan yanıt verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP'nin verdiği başörtüsü kanun teklifi konusunda Anayasa değişikliğine işaret etmesi tartışma yarattı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel "Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışına "İstismar siyaseti" diye tepki gösterdi. Erdoğan, anayasal düzenleme çağrısı yaptığı Kılıçdaroğlu için, "Biz teklifi getireceğiz. O ne yapacak, desteklemeyecek" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüyle ilgili kanun teklifini TBMM’ye sunacaklarını duyurmasının ardından hangi siyasi parti nasıl tepki verdi?
İran'da Mahsa Amini'nin şüpheli ölümü sonrasında ülkede 30'dan fazla eyalete yayılan eylemlere üniversite öğrencilerinin ardından liseli öğrenciler de katılmaya başladı. Çok sayıda okulda öğrenciler başörtülerini çıkararak rejim karşıtı sloganalar attı.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, başörtüsü hakkında verecekleri kanun teklifi hakkında konuştu. Özel, "Devlet memurları kanununun kılık kıyafet kısmına, başörtüsünün kamuda serbest olduğunu yazalım" derken, iktidara "Samimiyet testi budur" diye seslendi.
HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, CHP’nin Meclis'e sunacağı başörtüsü teklifini olumlu bulduklarını açıkladı. Kadın bedeni üzerindeki tüm egemenlik biçimlerinin karşısında olduklarını söyledi.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün akşam haberini verdiği başörtüsü özgürlüğüne dair kanun teklifi, Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu'ndan destek aldı.
Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın sözlerine cevap verdi: Muhafazakar genç kadınlara sesleniyorum. Siz 'tane' değisiniz. 'İş' değilsiniz. 'Konu mankeni' değilsiniz. 'Sembolik' değilsiniz.
İran'da 22 yaşındaki Kürt kadın Mahsa Amini'nin 13 Eylül'de başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle gözaltında ölümü sonrası başlayan eylemler 10. gününü geride bıraktı.
İran’daki kadın isyanının tarihsel ve güncel arkaplanını anlatan İranlı kadın hakları savunucusu Homa X., devletin başörtüyü bayrağa dönüştürdüğünü söylüyor…
Jîna Masha Amini'nin ölümü sonrası İran'da eylemler beşinci gecesinde de devam etti. Kürdistan eyaletinde ölen eylemci sayısı 7'ye çıkarken Şiraz'da da bir polisin öldüğü açıklandı.
İran'da polis, devlet kurumlarında çalışanların başörtüsüz veya başörtüsünü doğru şekilde takmayan kadınlara hizmet vermemesini söyledi. Kadınlar, 'başörtüsüzlük' eyleminde.
Furkan Vakfı üyesi başörtülü bir kadının yine başörtülü bir polis tarafından darp edilmesi yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi: Başörtüsü bugün gücün simgesine mi dönüştü?
Hindistan'ın Karnataka eyaletinde mahkeme, okullarda Müslüman öğrencilere getirilen başörtüsü yasağına onay verdi.
"CHP'nin kusuru da oldu..." diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Başörtüsünü Türkiye'nin bir numaralı sorunu haline getirdik. Senin başka derdin yok mu kardeşim?"
Belçika'da yapılan yeni yasal düzenleme ile mahkeme salonlarında uygulanan başörtüsü yasağına son verildi.
'Önce özür dileyecekler, hatta bu işi yapan darbecilerde olduğu gibi, 28 Şubat’ta darbe yapanlar gibi yargılanacaklar, sonra belki insanlar helal edecekler ya da etmeyecekler.'
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.