Serpil Kemalbay, Başbakan'ın basına ilettiği 15 maddelik 'uyarı' talimatına karşı gerçek habercilik istedikleri 15 maddeyi açıkladı.
Papa Francesco'nun dezenformasyon yapan gazetecilere yönelik 'İlk yalan haber üreticisi İncil'deki yılandır' sözleri tartışma yarattı.
Sınırötesinde savaşın hüküm sürdüğü, gazeteciliğin görülmemiş bir baskıyla bocaladığı, haberlerin nasıl yapılması gerektiğinin dikte edildiği bir dönemde, The Post’u izlemek iyi geldi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma kampanyasına katılan gazetecilere hapis cezası kesti. Yanlış, gereksiz, geçersiz…
14 Fransız gazeteci Türkiye'den 14 meslektaşını 'evlat' edindi, birer mektup yazarak dayanışma desteğinde bulundu.
Gazetecilik kurguya değil olgulara dayanır. İktidarı sorgulamak, teşhir etmek için gerekli ve yararlı bir araçtır mesleğimiz. Ama kurallara uyacaksın.
2017 Yılı Basın Hak İhlali Raporu açıklandı. 165 gazetecinin tutuklu olduğu Türkiye’de 81 gazeteciye toplam 183 yıl 4 ay hapis ve 333 bin TL para cezası verildi.
2000'li yılların yerlerde sürünen mesleğimizin eskiden nasıl yapıldığını okuyup anlamak için Ali Sirmen'in 'Eski bir Cumhuriyet İçin' isimli kitabı büyük bir görevi yerine getiriyor.
Sınır Tanımayan Gazeteciler 2017 raporunu açıkladı. Dünyada 65 gazeteci öldürüldü, 326 gazeteci hapiste.
* Amsterdam’da Chris Lebeau Kültür Merkezindeki 'Türkiye’de İnsan Hakları ve Basın Özgürlüğü' panelinde konuşmacılar, bu iki konunun farklı yönlerini ele aldı.
Mustafa Suphi'ler, Nazım Hikmet'ler, Sabiha Sertel'ler, Aziz Nesin'ler, Yaşar Kemal'ler sadece devrimci değil, aynı zamanda Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi gazetecilerdendir...
'Nedim Türfent, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tutuklanan Tümgeneral Ergin’in görev yaptığı Yüksekova’da yapılanları haber yaptığı için tutuklandı.'
Türkiye’de gazeteciler için gözdağı artık ne ki? Türlü baskı, sansür, otosansürle yıllardır mücadele ediyoruz. Peki ya hedef göstermeler, yalan haberlerle karalamalar, tutuklamalar?
Gazeteci Nedim Türfent tanıklara rağmen yine tahliye edilmedi.
Aralarında bir liderlik kavgası çıktı mı, bütün sürü çember olup iştah kabartan hırıltılarla sonucu beklerler. Alta düşüp de kalkacak mecali kalmayan tüy ve kemik yığını haline gelir.
Murat Aksoy, CHP'deki TBMM Grup Danışmanlığı görevine, İsmail Kahraman tarafından son verildiğini belirtirken, mesleğini yapma şansı bulamazsa, limon satacağını ifade etti.
Sürüden ayrılanı kurt kapar deyimi insanlar için değil koyunlar için geçerli. Kara bile olsa koyun olmak matah değil. Düzene ve çoğunluğa karşı çıkabilmek…
Sahibinin sesi olmayı reddeden gazeteciler, olgulara ve gerçeklere sadakatla bağlı gazeteciler tehdit edilmeye devam edecek. Durmayacaklar, yılmayacaklar.
Tarsus Cezaevi’nde tutuklu gazeteciler darp edildi, Süngerli Oda’ya sürüklendi, çırılçıplak soyuldu. Gazeteciler suç duyurusunda bulundu.
Dava bittiğinde birileri dosyanın ıcığını-cıcığını inceleyip bir "Cumhuriyet Gazetesi Dava Belgeseli" hazırlamalı.
ABD’nin en zengini Rockefeller için ömrünün son günlerini iyi geçirsin diye bir adet basılan ‘Pembe Gazete’ şimdi 80 milyonluk bir ülkeyi uyutmak için ‘pembe medya’ olarak üretiliyor
Bir gazeteciyle bir akademisyenin hayatı önce birbirleriyle sonra Türkiye'nin içinden geçtiği süreçle kesişti. Gazeteci şimdi hapishanede akademisyen işsiz.
Cep telefonları gazeteciliği, okuru nasıl etkiliyor, düşünce ve tutumlarımızı nasıl değiştiriyor? Bir de yapay zeka ve robotlar meselesi çok konuşuluyor. İnsanoğlu insanlıktan mı çıkıyor?
Canard Enchainé her sayısında bir 'Neredeyse Hayali Bir Söyleşi' yayınlar. Biz de, Abdülhamid döneminden bu yana gazetecilik yapmış bir büyüğümüzle matbuat meselelerini konuştuk:
Teknoloji, sanallık, bilgisayarlar, tuşlar mesleğe egemen olur gibi. Ama biçim ne olursa olsun, haberciliğin derdi yüzyıllardır aynı. Geleceğe bakalım.
Hapishaneler ve baskıcı yönetim, 12 Eylül dönemiyle karşılaştırılıyor. Gazeteci, eğitmen, sivil toplumcu pek çok Avrupalı, 'casusluk' ve 'terör örgütlerine yardım' gibi suçlamalarla hapiste
Faşizm yalan üzerine kurulu. Faşist rejimler, gerçeği, yani özgürlüğü, bağımsızlığı ve demokrasiyi karartmak için medyayı kullanmak ister. Ama sonra…
Eğer mahkeme heyetinde bir nebze tarafsızlık, bağımsızlık varsa... Eğer Türkiye'de bir damla adalet kaldıysa hepsi tahliye edilir.
Bir toplumun yüz akları insanlığı savunanlar arasında çıkıyordu. Geçmişte böyle oldu, günümüzde böyle oluyor, gelecekte de böyle olacak.
'İçeride' gazeteciler olduğu sürece, 'dışarıdaki' gazeteciler, gazeteciliğin yargılanmasına gübre taşıyanları da hatırlayacaktır.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.