Aşılamanın yaygınlaşmasının iktisadi faaliyet, istihdam ve cari dengeyi olumlu etkilediğini söyleyen Kavcıoğlu, ülkedeki yüksek gıda fiyatlarına karşı ise Euro Bölgesi'ni örnek gösterdi.
Ülkede 10 milyon insan asgari ücretle çalışıyor. Yoksulluk sınırı olan 9 bin 457 TL adeta zengin olma hayaline dönüştü.
Temmuz ayı itibarıyla son bir yılda tüketici fiyatlarındaki artış yüzde 18.95 olurken, gıda enflasyonundaki artış yüzde 24.92 oldu. Gıdadaki fiyat artışları ise üreticiye yansımadı.
İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Başkanı Dr. Bozoğlu 10 yıl içinde tarımsal çöküş yaşanabileceği uyarısında bulunarak 'Bazı bölgelerde su sadece insanlara yetecek’ dedi.
Çiftçinin borcunun 205 milyar lirayı aştığını belirten ZMO Başkanı Baki Remzi Suiçmez, kuraklığa bağlı olarak tarım ürünleri ithalatının ve gıda fiyatlarının yükseleceğine dikkat çekti.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü verilerine göre, dünya gıda fiyatları, nisanda art arda 11'inci ayda da artış kaydederek Mayıs 2014'ten bu yana en yüksek seviyeye çıktı.
'Gıda denetimi bir halk sağlığı meselesidir ve bakanlık bu işi ciddiye almalıdır.'
Kriz nedeniyle ne sahur ne de iftar alışverişi yapamayan yurttaşlar isyan etti: Türkiye’nin gündeminin bu olması gerek ama halkın gündemiyle ilgilenmiyorlar.
Vatandaşların harcamaları içinde gıdanın payı zamlarla artarken, çare; bardakla yağ satışı, paket miktarlarının azaltılması gibi yöntemlerde aranmaya başladı.
Kara, 'Gıda fiyatlarını enflasyonun sebebi olarak gösterip Merkez Bankası'nın rolünü arka plana çekmeye çalışmak olan bitenden ders almadığımızı gösteriyor' dedi.
Geçen yıl bir teneke yağ 95 TL civarıydı. Bu yıl aynı yağ 240 TL olmuş. Herkes benimle aynı durumda. Herkes ekonomik sorunlardan, işsizlikten ve pahalılıktan yakınıyor
Senelerdir tarım meselesini bu kadar çok konuşmuş ve bir adım mesafe alamamış isek demek ki temel bir sorunu ısrarla görmezden geliyoruz.
Tarımda dışa bağımlılığı her geçen gün artan Türkiye, gıda fiyatlarında yıllık yüzde 20,6’ya ulaşan artışla OECD ülkeleri arasında zam şampiyonu oldu.
Son üç yılın en yüksek seviyesine ulaşan küresel gıda hammaddelerindeki fiyat artışına, kuraklık da eklenince bu yıl halkın mutfağındaki yangının daha da büyüyeceği öngörülüyor.
Küresel gıda fiyatları gerileme gösterirken, Türkiye’de gıda enflasyonunda artış sürüyor. Makasın özellikle salgın aylarında daha da genişlediği görülüyor.
Ziraat Odaları Birliği Başkanı Bayraktar, ‘Üreticilerimiz değil aracılar kazanıyor. Aracıların insaflı olmasını, üreticilerimizin emeğine saygı göstermesini bekliyoruz’ çağrısı yaptı.
TÜİK'in dün açıkladığı nisan enflasyonuna ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Merkez Bankası, gıda fiyatlarının mevsimsel eğilimine kıyasla yüksek oranda arttığına dikkat çekti.
Dün TÜİK tarafından açıklanan son enflasyon verilerine göre, şubat ayında fiyatı en çok artan 20 üründen 15’i tarım ve gıda ürünü olması dikkat çekiyor.
Merkez Bankası Şubat Ayı Fiyat Gelişmeleri değerlendirmesini yayınladı. Rapora göre, şubat ayında enflasyonda yaşanan yükseliş büyük ölçüde gıda fiyatlarından kaynaklandı.
TÜİK enflasyonun belirlenmesinde önemli etkiye sahip gıda, ulaşım ve konutun sepetteki ağırlığını azalttı. Merkez Bankası ise gıda fiyatlarının mevsimsel olarak arttığını belirtti.
TCMB, ekim enflasyonundaki gerilemede gıda ve temel mal gruplarının öne çıktığını, yıllık enflasyonun enerji dışında tüm ana gruplarda düştüğünü kaydetti.
TÜİK'in açıkladığı tüketici fiyat endeksi verileri gerçek enflasyonu yansıtmasa da, bu verilerde bile gıda fiyatlarında beş ay sonra artış trendine girildi.
Garo Paylan, savaş ile birlikte içinde bulunduğumuz ekonomik krizin daha da derinleşeceğine dikkat çekiyor. Yeni kriz dalgasıyla ile fiyatlar daha da artacak, işsizlik rakamları katlanacak…
Merkez Bankası enflasyonla ilgili, 'Enflasyondaki yavaşlamanın ana belirleyicisi sebze ürünlerindeki görünüme bağlı olarak düşen işlenmemiş gıda fiyatları olmuştur' dendi
Pazartesi günü mayıs ayı enflasyon verisi açıklanacak. Enflasyon nisanda yüzde 19,50 olarak açıklanmış, gıda enflasyonu tarihin en hızlı artışını göstermişti.
Merkez Bankası, Nisan Ayı Fiyat Gelişmeleri raporunu yayımladı. İşlenmiş gıda fiyatları artışı sürerken, üretici fiyatları artışı enflasyondaki etkisini güçlendiriyor.
Gıda enflasyonundaki artış dikkat çekici hızda artarken, uzmanlar enflasyonda dövizdeki tırmanış ve enerji fiyatlarındaki artışa bağlı yükseliş bekliyor.
Birleşik Kamu-İş'in raporuna göre nisanda gıda fiyatlarında patlama yaşandı. Gıda fiyatları bir önceki aya göre yüzde 6,22 artarken yıllık artış ise yüzde 58,99 oldu.
Ekolojik Odak ve Bu Arada programlarında gıda fiyatlarından Soçi Zirvesi'ne kadar Türkiye'nin iç ve dış politikaları konuşuluyor.
Kaç gündür kimi muhalif kesimler tanzimlerle dalga geçiyor, kuyrukların fakirliği göz önüne serdiğini söylüyor. Ama madalyonun diğer yüzü pek görünmüyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.