Kimin için nasıl gazetecilik yapacaksın? İki basit cevabı var bu sorunun. Doğrusunu seçmek mesleki ve ideolojik bir tercih meselesi… Biraz da vicdan ve ahlak.
Alman basınında ABD yaptırımlarına karşı Türkiye’nin İncirlik ve Kürecik askeri üslerini kapatma tehdidi ve Türkiye'nin dış politikası yorumlandı.
Galiba Orta Asya Oğuz boylarından kalan bir gelenek. Kitle var önemsiz, Başbuğ var herşey. İtiraz yok, itaat mecburi ya da gönüllü. Matbuat-Basın-Medya zincirlidir zincirli.
Gazeteciler Sadiye Eser, Sadık Topaloğlu ve Hacı Yusuf Topaloğlu’nun tutuklanmasına tepki gösteren basın çalışanları, gerçekleri yazmaya devam edeceklerini vurguladı.
Gazetecilik çok toplumsal, kültürel, siyasi ve ideolojik bir alan. Çölde gül yetişmeyeceği gibi, fikren çorak bu özgürlüksüz topraklarda da doğru ve dürüst gazeteci çıkmaz. Çünkü…
TBMM Başkanlığı, 5 yılda gazetelere toplam 815 bin 904 TL ilan bedeli ödedi. İlan verilen gazeteler sadece havuz medyasından.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat oktay’ın 635 basın kartının iptal edildiğini açıklamasına ilişkin TGC Yönetim Kurulu cevap verdi.
Hayat, bir açıdan bakınca aslında yalanla hakikatin kavgası. İktidar sahipleri ellerindeki olanaklarla işine gelmeyen gerçekleri kapkara bir örtü ile kapatıyor. Ama…
Yalancılık en tepeden başlayıp toplumun en küçük birimlerine kadar yaygınlaştırılması için devlet içinde yeni birimler oluşturma çalışmaları da başlamıştı.
Gazeteler, Trump ve Erdoğan'ın birbiriyle ilişkileri düzeltmekte kararlı olduğunu işleyerek, Erdoğan ve Trump'ın ruh ikizi olduğunu yazdı.
İmamoğlu, Erdoğan’ın fidan dikimi töreninde kendisiyle ilgili Silahtarağa’da inşa edilmesi planlanan ileri biyolojik arıtma tesisinin 'temel atmama töreni' eleştirilere yanıt verdi.
Basın kuruluşlarını bu protesto kararı, haziran ayında gazetecilere yönelik polis baskınlarının ardından alındı.
Suriye'ye yönelik askeri harekat Avrupa basınında. 'Fransız Liberation gazetesi Uluslararası toplumun Ankara'ya misilleme olarak dile getirdiği 'sonuçlar' etkisiz kalıyor' diye yazdı.
RTÜK’ün, Kuzey Suriye’ye askeri harekata karşı haber yapan medyayı tehdit etmesini eleştiren gazeteciler ve meslek örgütleri, basın üzerinde baskıya kimsenin haddi olmadığını dile getirdi.
'Erdoğan, Avrupa'dan uluslararası hukuka aykırı müdahalenin tanınmasını ve çoğu Suriye'nin kuzeyinden gelmeyen mültecilerin bölgeye yerleştirilmesinin masraflarını üstlenmesini istiyor.'
Şimdi yeni vakanüvislere olan ihtiyaç, meslek ilkelerinin üzerinden buz pateniyle kayarak geçen, iktidar hedefleri uğruna kendilerini paralayan 'paralı gazetecilerle' dolduruluyor.
Trump'ın Suriye kararının Kürtler üzerindeki etkisi Avrupa basınının da gündemi oldu. Gazeteler, 'Kürtlerin ortada bırakıldığını ve Trump'ın güvenilir bir müttefik olmadığını' yazdı.
Almanya İçişleri Bakanı'nın Türkiye ziyareti Alman basınında geniş yer buldu. Süddeutsche Zeitung Erdoğan'ın Suriye'de planladığı güvenli bölge planlarına AB'nin destek vermeyeceğini yazdı.
Bir an gözleri dalar uzaklara gider. Kaç iktidarla birlikte olmuştur. Hepsi zamanı geldiğinde tarihin çöp sepetine gitmiştir. O ise hep aynı yerinde kalmıştır...
Her şeye ben egemen olacağım, her şeyi ben denetleyeceğim, varsa yoksa ben ben ben… derseniz sonunda belki yavaş yavaş belki de birdenbire her şeyi kaybedersiniz. Buyrun cenaze namazına.
AKP'li isim DHA'da yazılı haberlerden sorumlu müdür yardımcısı olarak görev yapacak.
'Yayıncılar, haber bültenlerinde akıllı işaretler kullanmak ve izleyicileri bilgilendirmek zorunda olacaklar.'
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'Diyarbakır programımız henüz kesinleşmedi ama Diyarbakır’a gitmişken elbette görüşmelerim olacak' dedi.
Eskilerde Türkiye basını ile yabancı basın arasındaki Türkiye haberleri farkı baskıcı bir politik sansür ya da otosansürden ziyade, okur kümelerinin yaklaşım, ilgi farkından kaynaklanıyordu.
24 Temmuz vesilesiyle iktidarda olduğunda basın özgürlüğünü ayaklar altına alan, gözden düşünce sesini duyuracak mecra bulamayan bir politikacının yaşadıklarını anlatalım…
Eşe dosta devlet parasıyla ziyafetler çekip harcırahıyla kendi partisine bağış yapmak belgeleriyle teşhir edilince Bakan istifa etti. Şimdi kalkmış 'yıkıcı gazetecilik'ten dem vuruyor.
Basın meslek örgütleri 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptıkları açıklamada böyle bir dönemde bayramı kutlayamayacaklarını dile getirdiler.
Gazetecilik hakkında yayınlanmış çok eski bir akademik metin bugünün Türkiye'sini anlatıyor. Tahmin mi, öngörü mü, yoksa kaçınılmaz benzerlik ve değişmemezlik mi?
İngiltere'nin Washington Büyükelçisi, medyada yer alan sızıntılar nedeniyle istifa etmek zorunda kalmıştı.
Cezaevindeki onlarca gazeteciden biri Ziya Ataman. Delil yok, suçlama var. Bildiğimiz hikâye yani. Ama onun sesini duyan pek yok…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.