DEM Parti İl Eşbaşkanı Karakeçili: Urfa'da devletle yarışıyoruz

Urfa Valisi Hasan Şıldak, seçimlerin 2 Haziran'da tekrarlanacağı Hilvan'da hükümet konağı ve deprem konutu yapılacağını müjde gibi açıkladı. Valinin 'müjdeleri'ni değerlendiren DEM Parti İl Eşbaşkanı Karakeçili: DEM Parti ve devlet yarışıyor gibi...

URFA - Urfa Valisi Hasan Şıldak, İl Eğitim Değerlendirme Toplantısının mayıs ayı buluşmasını seçimlerin 2 Haziran'da tekrarlanacağı Hilvan'da yaptı. Toplantıda Hilvan'da eğitim durumunu değerlendiren Vali Şıldak, ilçede devam eden ve yapılacak yatırımlardan da bahsetti.

Hilvan'a birçok yatırım kazandırıldığını söyleyen Şıldak, İçişleri Bakanlığı'nca tahsis edilen ödenekle ilçeye modern koşullara sahip bir hükümet konağı binası yapılacağını ve tamamlanan jandarma binasının birkaç gün sonra açılacağını belirterek "Bir başka sevindirici haber de, inşallah kısa sürede burada 300 deprem konutunun TOKİ tarafından yapımına başlanacak" dedi.

'DEM PARTİ İLE DEVLET YARIŞIYOR GİBİ'

Vali Şıldak'ın yapılacak projeleri seçimden 4 gün önce müjde gibi açıklamasını 'seçim yatırımı' olarak değerlendiren DEM Parti İl Urfa Eşbaşkanı Bekir Karakeçili, şunları söyledi:

"Bunlar devletin kurumlarının zaten yapması gereken şeyler ama şu an bunların tamamını seçim yatırımı olarak değerlendiriyoruz. Maalesef bu gibi durumlar seçimde propagandaya dönüşüyor. Özellikle seçimin eşit koşullarda yapılması gerektiğini, seçimlerde devletin ve hükümetin bir siyasi parti taraftarı değil vatandaşa eşit düzeyde yaklaşan kurumlar olması gerektiğini savunan bir partiyiz. Ancak maalesef sanki DEM Parti ve devlet yarışıyor gibi bir durum söz konusu. Bu tutumu biz zaten kabul etmiyoruz ve eleştiriyoruz. İŞKUR burada 500 insanı işe alacak. Normalde İŞKUR alımları kuralar ile olur ama Urfa'nın 13 ilçesi olmasına rağmen tam da seçim arifesinde Hilvan'da 500 kişinin listeler halinde işe alınacağı söyleniyor. Bu bile kamu ve kamu kuruluşlarının seçimde nasıl taraf olduklarını ya da seçime nasıl şaibe karıştırıldığını gösteriyor."

arti-94.jpg
DEM Parti Urfa İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçeli

'KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM DEĞİL'

Yapılan hizmetlerin seçim endeksli sunulmaya çalışıldığını ifade eden Karakeçili, şöyle devam etti:

"Urfa valisi bu ay sanırım dördüncü defa Hilvan'a ziyarete geliyor. Urfa'da 13 ilçe var ve vali beyin yoğunlaşması gereken birçok ilçe varken özellikle Hilvan'a yoğunlaşması ister istemez dikkat çekiyor. Herhalde ziyaret adı altında çalışmaya geliyor. Valinin neredeyse seçime karışacak düzeyde olması kabul edilebilir bir durum değil. Vali bey muhtarlarla da toplantı düzenlemiş ve üstü kapalı iktidarın propagandasını yapmış. Kaymakam da ayrıca çalışıyor. Biz köylere çalışmalara gittiğimizde komşu belediyeler üzerinden bir şeyler temin edilip hizmetin seçim endeksli sunmaya çalışıldığını görüyoruz."

'DEVLETİN KONUMU İTİBARİYLE ETİK DEĞİLDİR'

Karakeçili, şöyle devam etti:

"Bunlar çok kabul edilebilir durumlar değil. Devlet yetkililerinin seçim kampanyalarının içine girmesi siyaseten de çok etik değildir. Bu, devletin konumu itibariyle de çok etik değildir. Bu tutumları biz kabul etmiyoruz. Umarız devletin kurumları 2 Haziran'da seçimin en demokratik ortamda gerçekleşmesini ve tamamlanmasını sağlamak noktasında sorumluluklarını yerine getirir." (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar