Eski yoldaşların anti emperyalizm adına iktidar ve devletin yanında can hıraş saf tuttuklarını görünce Lenin’in tarihsel tutumu aklıma geliyor: Savaş cinayettir
AKP’nin oyları düşüyor diyelim, bunun muhalefete yarayacağı sonucuna varmak mümkün mü? Bence değil. Muhalefetin Kürt ve sol demokrat kanadı tırpanlamış durumdayken CHP’den de tık çıkmıyor...
Muhalefetin 'Demokratik Seçim' önerisini hazırlaması, OHAL’in kaldırılmasını talep etmesi, olmuyorsa Meclis’ten çekileceğini deklare etmesi gerekir. Özellikle CHP’nin halka borcu var.
AKP ülkeye yeni bir demokrasi modeli getirmişti. Ama bunun nasıl bir şey olduğu konusunda hiç kimsenin bilgisi yoktu.
'CHP'nin FETÖ ile işbirliği içinde' olduğu iddia edilen 15 Temmuz Raporu matbaada...
HDP ve Kürtler radikal demokrasi için, siyasal ve sosyal en canlı dinamik olmaya devam ediyor, gerçeklik HDP’yi varolan durumda radikal muhalefetin çok değerli öznelerden birisi yapıyor.
Bugün hâlâ toplumun gözünde meşruiyetini kazanamamış bir solun CHP’de çare araması acıklıdır ama değişmek zorundadır.
HDP bütün zor koşullarına karşın her yönden adaletsiz, haksız saldırılara rağmen değişimin çok önemli öznesi olma sorumluluğuyla hareket ediyor.
gerek adalet yürüyüşü gerekse maltepe mitingi, demokratik araçları bir bir halkın elinden alan akp rejimine karşı birer uyarıydı ve bu anlamda kalabalık olmaları çok önemliydi.
İktidarın amacına ulaşmasına izin vermenin, korku nedeniyle yapılabilecek çokça şeyi yapmaktan vazgeçmenin de kimseye faydası yok, olmayacak da.
CHP yöneticilerine dürüst olmalarını öneriyor ve diyorum ki “Arkadaşlar HDP ile görünmek sizin oy potansiyelinizi düşüreceğinizi sanıyorsanız bunu açıkça söyleyin.
Bu fobi sürdükçe CHP berhava olur. Hatta daha kötüsü, muhalefetin leblebi gibi dağıldığı koşullarında Erdoğan ve AKP’ye koltuk değneği olur. Ve de olmakta.
Mesele, seçimlere muhalefetin tasfiye edilerek ya da iyice sindirilerek gidilmesi meselesi.
Hükümetin göze alabileceklerinin derecesini anlamak için en iyi örnek sanırım bütün muhalefeti “FETÖ, DEAŞ ve PKK”yı savunmakla itham etmesi.
Teknoloji, sanallık, bilgisayarlar, tuşlar mesleğe egemen olur gibi. Ama biçim ne olursa olsun, haberciliğin derdi yüzyıllardır aynı. Geleceğe bakalım.
Adalet Yürüyüşü bittiğinde biraz beklemiş ve 'saman alevi mi?' sorusunu sormuştum. Tespit, iddia değildi. Ve şimdi bu sorunun cevabını alıyoruz: Gerisi gelmiyor, gelecek gibi de görünmüyor.
Toplumun yarısı iktidara karşı, diğer yarısı içinde önemli bir kesim rahatsızken, muhalefetin çabası neden etki yaratmıyor? Harbin başındaki yığınak hatası, sonuna kadar etkisini sürdürüyor.
AKP Genel Başkanı bir gün Rojava Kürtlerini tehdit ediyor. Ertesi gün Selahaddin Demirtaş’a kimsenin inanmayacağını bildiği halde ‘terörist’ diyor.
Maltepe Cezaevi önü, Maçka Parkı ve Adalet Yürüyüşü, 23 günü adım adım takip ettim. Bu süreçte ‘umut’, ‘adalet’ten sonra en çok kullanılan sözcük oldu.
Venezuela'da sağ partilerin desteklediği protestocular emekçilere dağıtılmak üzere bekleyen ucuz gıdaların bulunduğu depoyu kundakladı.
HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, AKPM'yi 2013'te Türkiye'ye yaptığı 'Kürt sorununa barışçı çözüm' çağrısında ısrarcı olmaya davet etti.
Kabul etmek gerekir ki sonuçları itibarıyla, tüm muhalefetin kaderi bugün itibarıyla CHP’nin kaderiyle örtüşmüş durumda. CHP sonuç almak için mi yürüyor?
Maduro, muhalefet liderlerinden Miranda Eyalet Valisi Henrique Capriles’i şiddet yanlısı gruplara silah dağıtmakla suçladı.
'Kuvvetler ayrılığı' mı demiştiniz? Atalarımız ne demişti unuttunuz mu? 'Birlikten kuvvet doğar!' Öyle gavur icadı işlerle kafa meşgul etmeyin.
Muhalefetin 2019 seçimlerinde Erdoğan’a karşı verebileceği tek söz ‘daha çok demokrasi’ olabilir ancak. Bu söze halkın inanabilmesi için de önce parti içi demokrasi olmalı.
CHP'de Kılıçdaroğlu'na 'tek adam' dediği için disipline sevki tartışılıyor. Deniz Baykal ve Muharrem İnce içinse prosedür işletilmeyecek. Parti içi muhalefet 'şimdilik' suskun.
AK Partili eski bakan Ertuğrul Günay, referandum sonrası yeni hareketler, yeni fikirler yeni genç insanların siyaset sahnesinde yer alacağını söyledi.
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın 30 Mart'ta Türkiye'ye yapacağı ziyaretin detayları netleşmeye başladı. HABER MERKEZİ – ABD Dışişleri Bakanı...
Görüşmelerin pazarlıklardan ziyade bundan sonra yapılacaklar konusuna odaklandığı belirtiliyor. CENEVRE – Birleşmiş Milletler'in başkanlığında Cenevre'de...
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.