Dijital alanda etkili olan her şey gibi TikTok’un da kitap işine dalmasında şaşıracak bir şey yok. Yok, ama kitap ve dijitalin bu aşkında oksimoron bir şeyler de var.
Z kuşağı sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde kitaplarla ilgili ve en büyük okur kitlesini oluşturuyor. Her şeyin olduğu gibi kitapların da geleceğine Z kuşağı karar verecek.
9. Çanakkale Bienali, 4 Ekim’de açıldı; 11 Kasım’a kadar sürecek. 13 mekanda elli sanatçının işlerinin izleyiciyle buluşacağı bienalin teması ‘Zamana Bırakmak’.
‘Tasarımcının Notu’ başlıklı sergi Türkiye’de 20. yüzyılın son çeyreğinde grafik tasarımdaki gelişmeyi kitaplar ve kitap kapakları üstünden ele alıyor. Kitap endüstrisinin geçmişine yolculuk yapmak için bu sergiye gidin.
Biliyoruz ki her sergi ve performans için onlarca yazı çıkmıyor. Çıkan nadir değerlendirmeler de sanat tarihine malzeme olarak kayda geçiyor. Olumsuz yazılar karşısında sanatçıları harekete geçiren çoğu kez bu durum.
İBB'nin yeni taksi uygulaması üç dört aya kendini gösterecekmiş. Bu arada biz zaten planlarımızı taksilere göre yapmamaya, İstanbul’da böyle bir ulaşım aracı yokmuş gibi yaşamaya, her yere toplu taşımayla gitmeye, o mümkün değilse hiç gitmemeye alıştık…
Lessing’in Nobel Edebiyat Ödülü’nü aldığı günü iyi hatırlıyorum. Yabancı ajanslar, Lessing’in kendi evinin önündeki merdivenlere oturmuş fotoğrafıyla birlikte geçmişlerdi haberi. Çünkü ünlü yazar haberi kapısının önünde bekleyen gazeteci grubundan almış.
Bizim yerel yönetimlerin genel olarak kültür ve sanata olan ilgisizliğini düşündüğümüzde kitap fuarlarının ancak bir ‘artwashing’ etkinliği olduğunu söyleyebiliriz hakikaten.
Binlerce genç kullanıcı sesini duyurmaya çalışıyor. Wattpad’i burayı çok iyi tanıyan yazarlara sorduk. N.G Kabal ve Alya Öztanyel, orası bizim sığınağımız ve içimizi dökme alanımız dedikleri Wattpad için ‘Çözüm basit, erişim engeli kaldırılsın’ diyor…
Instagram’ı yasaklayarak milyonlarca insanın iletişimini bir anda kesmek ancak AKP iktidarı için bu kadar kolay olabilirdi. Ne Instagram üstünden giden ticaret ne haberleşme ne de insanların eğlencesi umurunda iktidarın.
Devlet köpeklere karşı savaşını sürdürürken onları hep yine insanlar koruyor ve kolluyor. Çünkü şehir halkıyla köpekler arasında ‘korumacı’ bir ilişki var. ‘Kimsesiz’ bu canlıları geleneksel olarak seviyoruz.
Sivas Katliamı bir başlangıç olabilir. Ülkenin tüm siyasi liderlerinin, kanaat önderlerinin bu gaddarlığı hep birlikte kınamaya hazır olduklarında, ancak o zaman hepimiz geleceğe güven duyabiliriz.
Beyoğlu’nun, Fatih Akın'ın filmindeki canlılığını kaybetmesi Beyoğlu Belediyesi'nin icraatlarından kaynaklanmış bir şey değil. AKP iktidarının yıllar süren kültür, ekonomi, dış politika, eğitim, güvenlik politikalarının bir sonucu.
Açık Radyo, bir medya kuruluşundan çok bir ‘demokratik platform’, adeta bir sivil toplum kuruluşu gibidir. Bugüne kadar program yapan binlerce kişinin hemen hepsi kendi radyo projesini geliştirip sunmuştur.
Türkiye Yayıncılar Birliği, hali pürmelalimizi açıkladı: 2022 yılının Eylül ayında basılan kitap adedi yedi yılın en düşük Eylül ayı rakamları. Yayıncılar Birliği Başkanı Kocatürk'e göre bu durumun nedeni hızla ve dolar bazında artan üretim maliyetleri...
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.