Kadri Gürsel'in kitabı olumlu ve anlamlı bir tartışma ortamı yarattı. Gazeteciliğin tanımı, işlevi, çeşitleri gündemde. Devam ettirelim...
Batı Makedonya'nın dağlık bölgesi. İşgal ve iç savaşı yaşamış. Şimdilerde sakin, huzurlu bir belde. 80 yıl öncesine gittik.
10 Kasım 2018 bir kez daha gösterdi: Türkiye toplumu müthiş kutuplaşmış, geçmişiyle sorunlu bir toplum ve henüz çağdaş değil.
Tek Adam hükümranlığı, hukuksuzluk, iş cinayetleri, adam kayırma, rüşvet, baskı, alavare dalavere artık Türk Standartları Enstitüsü'nden onaylanmış normlar haline geldi.
Kanallı limanda buz gibi bir havada Can konuştu, Almanların ufkunu, gönlünü açtı, sonra Suriyeli müzisyenler şahane bir konser verdi. Sürgün?
Maksat gazeteci cinayetini aydınlatmak, failleri ve emri verenleri bulup teşhir etmek değil. Amaç 'Riyad’dan ne koparırım', 'Washington’un gözüne nasıl girerim'.
Ragıp Duran 6,5 yıl önce bir soru ortaya attı... Adnan Polat da, ondan sonra gelen işadamı üç başkan da hâlâ cevap veremedi.
Savcılar tweet atanı anında gözaltına alıyor da, Konsolosluk binasında gazeteci öldürenlere karşı pasif hatta mahcup. Hukuk olmayınca, cinayet, katille birlikte soruşturulacak!
Devletler de insanlar gibi. Önce hafiften kırılıyor sonra iflas ediyor ve haydutlaşıyor. Ama aslında sormak lazım: Neden devlet şey olamıyor?
Üç kuşağı, beş kıtayı etkiledi. Aşkı, çocukları, küçük insanları, ötekileri anlattı. Doğaldı, sadeydi ve şairdi. Çok büyük bir şarkıcıydı.
Osman Çutsay'a internette baktığımda meslek olarak gazeteci-yazar olduğunu görüyorsunuz, yani okuma yazması olduğundan artık şüphem yok. Ama sorun okuduğunu anlamak sorunu.
Şampiyonlar Ligi maçları başladı, futbol yeniden gündemde. Dönen milyon dolarlara, stadlara ve yeni seyircilere bakınca futbol endüstrisinde müthiş bir 'soylulaştırma' görülüyor.
Biri Kötülüğün Sıradanlığı’nı diğeri Kötülük Toplumu’nu yazmıştı. İnsan ve düşünce merkezli iki farklı kalem erbabının ortaklığı…
Bir kez tanışmıştım ünlü yönetmenle. Anılarını okudum bitirdim. İki gün sonra ölüm haberi çıktı sosyal medyada. Yıkıldım. Ama neyse ki…
Kuzey Suriye ilginç bir geçiş dönemi yaşıyor; Esad diktatörlüğünden demokratik özerkliğe… Henüz başlangıç aşamasındalar ama bütün Ortadoğu’ya umut verebilecek gelişmelere tanık olduk.
Erdoğan bölgede çok tanınıyor. Ama iyi bir şekilde değil. Kuzeylisi Güneylisi Suriyeliler, bugünden yola çıkıp Osmanlı dönemini de eleştiriyor. .
Bayramlarda sınırda tel örgünün iki yanında hasret gidermeye çalışırlardı Türkiye ve Suriye vatandaşı Kürtler. Güneydekiler, şimdi Demokratik Özerklik teorisini hayata geçiriyor.
Burası kurulmakta olan yeni düzeniyle; Arabı, Kürdü, Türkmeni, Süryanisi, Ermenisi, Ezidisiyle bambaşka bir bölge. Şam yönetimiyle ilk kez resmi görüşmelere de başladılar.
Türkiye hakkında doğru haber, zengin yorum yabancı basında. Türk egemen medyası artık sadece propaganda üretiyor. Amerikan basını bağımsızlığını korumak için eylemde.
Soyut bir kavram ama somut mekanizmaları olan devleti birey(ler) kurmuş ve biçimlendirmiş. Bizde medyanın zorlamasıyla devlet, birey oluşturuyor. Hülooğğğ!
Bir kitapçıya girip, aradığınız kitabı raftan çekip almak, sayfalarını karıştırmak, okşamak sonra da o kitabı koklamak…Manyak mısın olm?!
Eş-dost, okurlar, meraklılar 'Yeni Levantenler' yazısına çok hoş katkılarda bulundu. Nüfusu arttırma çabası sezdim. Betimleme, tanımlama ve niteliklerde derinlik var.
Bölündük arkadaşlar birleşelim! Ama nerede, nasıl, kiminle? İflas eden bir muhalefet anlayışına karşı Üçüncü Yolu kurmak için haritalar, programlar lazım.
Türk-Yunan Dostluk Dernekleri Defne/Daphni tarafından düzenlenen etkinliklerde anladık: Ege’nin iki yakası hem çok benzer hem çok farklı.
Mesele sadece Erdoğan'ın iktidarı ile Batı arasında değil maalesef. Bizim Avrupa ile garip ilişkilerimiz ve sorunlarımız var.
Özal’ın 2,5 gazete formülünden 30 yıl sonra Trump da 2025 yılında New York Times ile Washington Post’un kapanacağını iddia etti. Acaba?
Hak etmedikleri bir seçimi kazandılar. Kazansalar bile bu toplumu yönetemeyeceklerini biliyorduk. Şiddetle, kötülükle özdeşleştiler artık. Çare mi?
Seçim yenilgisinden ders çıkarmak için derin bir tartışma lazım. Geçmiş önemsiz değil. Bundan sonra neyi nasıl yapacak demokrasi talep edenler?
24 sabahı ve akşamı, Türkiye’nin yarısı umuttan hayal kırıklığına düştü. Beceriksiz muhalefet, teslim olan bir lider, oylara sahip çıkamayan bir önderlik…
Demokrasilerde ve diktatörlüklerde medya ile gazeteci ne yapar? Ne yapmaz? Gastronomi, spor ve kültür-sanat sayfalarının avantajları...
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.